• Дископатии
  • Продукти за здраве и красота
  • Магнитни наколенки Др. Ливайн
  • МАСАЖНА СЕДАЛКА
  • Квантов анализатор

ОКСИМЕТЪР

Посочете изображението за разглеждане с лупа
Щракнете изображението за уголемяване
Код на продукта: ОКСИМЕТЪР
Наградни точки: 0
Наличност: В наличност
Цена: 498 лв.
Без данък: 498 лв.

 

ПУЛС И ОКСИМЕТЪР PM60A

   

Измерва кислородното насищане на артериалният хемоглобин (Sp02) и пулса.
С размер малко по-голям от палец, ви позволява да измерите точно кислородното съдържание в кръвта навсякъде и по всяко време за няколко секунди посредством вкарването на пръста в уреда.
Високото качество на изработка позволява точно измерване дори и при екстремални условия.
  Големият LCD дисплей осигурява лесното прочитане на резултата при всякаква обстановка.

Принцип на действие:

Пулсовият оксиметър се защипва на пръста и го заснема с инфрачервени вълни. Хемоглобинът абсорбира инфрачервената светлина, когато в него няма кислород. Колкото по-малко кислород има в кръвта, толкова по-малко светлина прониква в пръста и съответно достига до сензора на оксиметъра.
Пулсовата оксиметрия е неинвазивен метод, който позволява наблюдение на нивото на кислорода в кръвта.
 Пулсовият оксиметър ( Сатурометъра) е устройство, което косвено наблюдава  наситенността на кислорода в кръвта на пациента ( за разлика от изследването директно, чрез кръвна проба).
 Обикновенно се поставя сензор върху някоя от по-тънките части от тялото, като върха на пръстите, меката част на ухото или в случай, че се извършва наблюдение на пеленаче, сензора се поставя окoло крака. Светлината от две различни по-големина вълни преминава през тялото към фотодетектор. Измерва се променливото ниво на поглъщане на всяка от вълните, което позволява определянето на нивото на абсорбацията им в следствие на пуслиращата артериална кръв.
  Двата LED диода, единият  червен(red)  дължина на вълната 660nm, a  другият инфрачервен (infrared) с дължина на вълната 905nm, 910nm или 940nm , разположени срещу фотодиод,през някоя от полупрозрачните части на тялотo(върха на пръстите, меката част на ухото) излъчват светлинни вълни. Нивото на абсорбация на тези вълни от оксигенирания хемоглобин значително се различава от това при деоксигенираните му форми. Ето защо нивото на оксигенирания или деоксигенирания хемоглобин може да бъде определно, в зависимост от нивото на абсорбация на тези вълни.
 Преносимият пулсовият оксиметър е устройство, което е много лесно за употреба. Просто поставяте върха на пръста и натискате бутона за стартиране. След което на монитора на устройството ще се появят данни за Вашия сърдечен ритъм и нивото на кислорода в кръвта.С няколко натискания може да съхраните настоящите показания или да прегледате данни от предишни измервания. Всичко това Вие може да направите удобно настанени в дома си, без да се налага да посещавата личния си лекар.
  Преносимият пулсов оксиметър  е подходящ за употреба от физиотерапевти, домашния лекар ( мама ), хора учащи медецина, здравни работници, пилоти, фитнес зали и т.н. Това е устройство, което трябва да притежава всеки човек, който се занимава активно със спорт или дейности свързани с висока надморска височина. Дори да не сте планували да изкачите връх Еверест, Вие може да използвате Пулсовият оксиметър за да проверите нивото на сърдечния си ритъм, след едночасов джогинг.

производител-CONTEC Китай

гаранция -12мес.

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода в полето по-долу:Етикети: ОКСИМЕТЪР,
payment
С подкрепата на МираMarket
ЖениМаркет © 2018